CELLO REPUBLIC - podzim 2024

CELLO REPUBLIC - podzim 2024

Galerie

Cello Republic je soubor složený ze čtyř violoncellistů, kteří si po studiích na předních světových vysokých školách uvědomili, že jim v jejich dosavadním koncertování na velkých pódiích něco chybělo, humor.

I přes své naprosto rozdílné charaktery a pohled na svět se dva Koncertní mistři České Filharmonie, „crossoverová star“ a profesor konzervatoře dali dohromady s cílem představovat hudbu jako něco aktuálního, živého a nezbytného skoro jako vzduch, který dýcháme.

Zahazují bezpečnou vážnost institucí a mažou hranici mezi pódiem a divákem. Přichází s konceptem koncertu s podtitulem „no limits“, kde vymazávají dosavadní hranice technických možností violoncella, doplněným o „stand up comedy show“, kde na jednu stranu hudbu vysvětlují, glosují, na druhou stranu ji dávají do souvislostí s lidskými příběhy a anekdotami z všedního života. jejich koncerty jsou proto zároveň přístupné jak široké veřejnosti tak i zapálenému posluchači/specialistovi vážné hudby.

Soubor vznikl podobně jako Fénix, „z popela“ původního cellového ensemblu, který se rozpadl v roce 2022.

V Čechách i ve světě se tahle čtveřice stala známou díky skvělým hudebním aranžím hudby velké většiny hudebních žánrů, videoklipům a trojici natočených CD. Pod novým názvem souboru přidávají čtvrté CD FREEDOM, na kterém se ohlížejí na více než deset let společného hraní, ale naznačují i směr budoucího směřování.

Petr Špaček / Matěj Štěpánek / Jan Zemen / Ivan Vokáč

Vstupenky zakoupíte online na ticketportal.cz nebo klikněte ZDE. Osobně můžete ve Strakonicích zakoupit na prodejních místech v Ciao vedle Infocentra pro seniory U Sv. Markéty, v Invii Na Stráži, Strakotour Palackého, Tipsport v Bezděkovské.

dům kultury | 30. září 2024 | od 19:00

Kliknutím na datum nebo čas zobrazíte podrobnosti představení
Pondělí, 30. 9. - 19:00
Dům kultury
Název: CELLO REPUBLIC - podzim 2024
Cena: 0,00 Kč
Místo: Dům kultury
Mírová 831
286 01 Strakonice
Zobrazit na mapě

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.